-----Original Message-----

From: 
Simpich, Pat (TPM)  

Sent:
Wednesday, November 03, 2004 10:09 AM

To:
Churchman, MaryMartha (TPM); Fleischman, Edward (TPM)

Cc:
Bottoms, Glen (TPM); May, Fred (TAD); Simpich, Pat (TPM)

Subject:
RE: Response to Question on Quarterly Reporting

According to FTA C5010.1C, at page I-6, section 5f,  “Urbanized area formula and capital program financial status reports and milestone/progress reports are due to FTA within 30 days after the end of each calendar quarter, i.e., by Jan. 30, April 30, July 30, and October 30.   All state recipients of planning assistance are required to submit their reports annually.  In individual cases, FTA may grant extensions of report due dates.  Payments may be withheld when reports are not submitted as agreed.”

“Submission of financial status reports and milestone/progress reports for grants in FTA’s non-urbanized area formula, elderly and persons with disabilities, metropolitan planning, and state planning and research programs are due annually for the period ending September 30 each year.  FTA may request more frequent reporting when circumstances warrant. “

And - according to a Walkergram dated June 24, 2002:  “The Administrator has decided that transportation providers in urbanized areas with populations between 50,000 and 200,000 that receive urbanized area formula funds may submit annual project progress reports instead of quarterly ones.  Also, it has been decided that recipients of Section 5309 Capital Investment funds in those same areas and also in rural areas may submit project progress reports annually instead of on a quarterly basis.”  [Became effective June 24, 2002.]

The 6-24-02 Walkergram also states:  “A Regional Office has the authority to request reports in addition to the annual reports cited in the paragraph directly above in the event it is determine that circumstances warrant additional reporting. “

